Newcastle to Edinburgh

Onderdeel van een in de komende jaren nog uit te voeren fietstocht rond de Noordzee.


< prev blog datum etappe km tot overnachting thema next blog >
Mei 2018 Leiden - IJmuiden 4747DFDS Ferryoh no i've got to sit on my bike all day day
North Shields - Druridge Bay 4289Calico Barnfootsteps of Mark Knopfler & Sting day
Druridge Bay - Alnwick 25114Oaks HotelHarry Potter day
Alnwick - Bamburgh 32146Hillcrest HouseRecover from skere hostels day
Bamburgh - Holy Island 30176Manor HouseCuthbert day
Holy Island - Ayton 42218Victorian HouseBorder Ballad day
Ayton - (Dunbar) - Edinburgh 35253Frederick StRace of Eastlothian day
Edinburgh 12265Frederick StShopping day
Edinburgh - Leiden Easy dayLeiden - IJmuiden


Langs de bollenvelden en langs de Hema. Emilie telt 22 slakken.


North Shields - Druridge Bay


St Marys lighthouse. Maar we hebben nog geen engelse cash. Dus we kunnen niet omhoog. En ook geen koffie. Wel zeehonden. Later op de route twee lekke banden. Beide keren regelt Janine een pannetje water om het lek te vinden. Deze zijn gewoon in de tuin van het dichtstbijzijnde huis aanwezig. Bunkhouse helemaal voor onszelf.


Druridge Bay - Alnwick


Langs grote grazers. Lekkere koffie. Kasteel in Warkworth. Wind tegen drukke weg naar Alnwick. Kasteel van Alnwick. Saaie toer over alle films die er ooit zijn opgenomen. Mooi kasteel. Badoverstroming.


Alnwick - Bamburgh


De aanhangfiets krijgt vrij in het begin een lekke band. Puberdochter weigert ook maar iets op haar fiets te vervoeren. Daarna een mooie scenery met de verplichte foto's op de hooibalen en in de koolzaadakkers.


Bamburg - Holy Island


De band staat al leeg als we weg willen. Geplakt. Blijkbaar nog een gat. Geplakt. We gaan op weg. Steeds oppompen. Het begint te regenen. We gaan stressen want we moeten wel voor 3 uur over het pad naar holy island. De familie fiets alvast door. De vader belt met de mobiele bike service. Die regelt 2 nieuwe buitenbanden met kevlar en 2 nieuwe binnenbanden en zet alles er op. Duurste bandenplak ever. Hij brengt me naar het begin van de causeway naar holy island waar de rest van de familie inmiddels ook is. Op Holy Island maken we een relaxte avondwandeling.


Holy Island - Ayton


Het eerste deel van de fietstocht van vandaag is lastig. Harde tegenwind, fietsen over het gras, één lekke band en Emilie moet continu hekjes open en dichtdoen. Berwick heeft een gezellig koffiehuis met lekkere bagels. Dan fietsen we verder en steken we de schotse grens over. Een lange klim en een heerlijke afdaling naar Ayton. Victorian house valt erg in de smaak. Camilla is een aardige gastvrouw. Ze brengt ons naar Eyemouth zodat we daar lekker kunnen avondeten. Onderweg bespreken we de Brexit. Ze heeft het over 'that silly woman up there' (Nicola Sturgeon) en 'the poor woman down there' (Theresa May). In de haven van Eyemouth zwemt een zeehond.


Ayton - Edinburgh


Eerst 30 km gefietst van Ayton naar Dunbar. Daar de trein gepakt die ons in 24 minuten naar Edinburgh brengt. Cardboardboxes gehaald. Vegetarische haggis gegeten. Cluedo Edinburgh edition gespeeld.


Edinburgh


Nog 2 dozen. Shopping in Edinburgh. En ook een bustour. En alvast de fietsen op het vliegveld gezet.


Edinburgh - Amsterdam - Leiden


Op het vliegveld demonteren we de fietsen zo ver als het gaat en stoppen we ze in de cardboard boxen. Daarna gaan we naar de Easyjet mevrouw om de bagage in te checken. 'You ruined it. You ruined it completely. This will damage the plane!'. Ze gaat weg en na 10 komt ze terug met een ipad. Ze laat een plaatje zien. We zullen 2 fietsen inpakken met folie. En we zullen de aanhangfiets achterlaten. Dan worden de fietsen als bagage geaccepteerd. Bij de meneer die ze door de scanner moet halen blijkt echter dat de pakken te groot zijn. Hij moet ze dus weer opensnijden. Dit kost allemaal veel tijd. Dan nog zelf door de scanner. De handbagage is ook al niet goed. Bij het zien van een tool om de fietsen te repararen moet al aan de supervisor gevraagd worden of het goed is. Als allerlaatste boarden we het vliegtuig.

The Hardware


Zelfde fietsen als vorige keer. Dat wil ook zeggen met dezelfde van vele plaksels voorziene binnenbanden.
De Swytch kwam niet op tijd....

TheKampany