Fietslog North Yorkshire and County Durham

Onderdeel van een in de komende jaren nog uit te voeren fietstocht rond de Noordzee.


< prev blog etappe km tot overnachting onze waardering next blog >
Mei 2016 Leiden - Rotterdam 49 49 P O Ferry
Hull - Bridlington 56 105 Hotel Victoria Bridlington
Bridlington - Scarborough 44 149 Youthhostel Scarborough aka Vluchtelingenkamp
Scarborough - Whitby 32 181 AirBnB Netflix!
Whitby - Great Ayton 27 208 Susie BnB
Great Ayton - Thorpe Thewles 50 258 Thorpe Thewles Lodge weer Netflix
Thorpe Thewles - Newcastle 34 292 Royal Station Hotel Zwembad
Newcastle - IJmuiden - Leiden 16 - 45 353 DFDS ferry
Vakantieweektaak

Leiden - Hoek van Holland


Nou, dat was harde tegnwind! Wel leuk dat we zeehonden zagen zonnen op de maasvlakte.


Hull - Bridlington


Het was lastig om de weg te vinden uit Hull, maar toen we er eenmaal uitwaren was het lekker fietsen over het engelse platteland. Uit het niets komt de Beverly Minster opdoemen. Wij namen er tea and scones.


Bridlington - Scarborough


Deze dag gingen we eerst naar de Bempton Cliffs, een natuurgebied waar 250.000 vogels tegen de rotsen zitten de broeden. Ook de papagaaiduiker hebben we gezien. 's Middags slaat het noodlot toe, een lekke band. In de meest gezellige buurt van Filey plakken we twee gaten. Een buurtbewoner is bezig met de afwas, maar stoptdaar mee om ons een teiltje water te geven. Aan het eind van de dag rijden we ook over de finish line van Tour de Yorkshire. Helaas waren de cameramannen al aan het inpakken


Scarborough - Whitby


Een relaxte route over een oude spoorweg. Niet teveel steile hellingen en geen ander verkeer. Helaas zit het weer niet mee. Het is een modderig pad. De persoon die op de aanhangfiets zit krijgt de volle laag van modderspetters. Aan de voorkant van mijn fiets, aan de achterkant van haar eigen fiets. Modder eten is niet lekker. Vrij snel klaart het weer op, en we eten een ijsje op het strand van Robin Hoods Bay.


Whitby


een rustdagje in Whitby, 199 steps op en af, griezelen met Dracula.


Whitby - Great Ayton


Heuveltje op lopen en heuveltje af fietsen door het Yorkshire Moors National Park. Prachtig gebied, goed weer. Bij Danby hebben we de trein gepakt naar Great Ayton. Opvallend detail: bij tussenstation Battersby moest de machinist even het perron op om handmatig (met behulp van de handleiding) de wissel om te zettten.


Great Ayton - Thorpe Thewles


Op papier een kort stukje, maar als je de bordjes volgt van de National Cycle route, dan toch in ieder geval 3 keer zo lang als de snelste weg. De transporter bridge in Middlesbrough hebben we uitgebreid bekeken. Avondeten hebben we gehaald bij de 24x7 Tesco. Met een flesje wijn in het bubbelbad.


Thorpe Thewles - Newcastle


En weer volgen we een voormalig treintraject. Dit was geen bijzondere route.


Newcastle - IJmuiden - Leiden


Het is nog 16 km van centrum Newcastle naar de haven. Vanaf IJmuiden via de bollenvelden en de Kaag (nog even 2 pontjes meegepakt) weer naar huis.